Saturday, January 30, 2010

Friday, January 29, 2010

Wednesday, January 20, 2010

Alternative factor - Η έντυπη επιστημονική φαντασία του παρελθόντος


Fredric Brown
Answer (1954)
Μετάφραση: Τζούλιο Κοφίνος

Ο Ντγουάρ Εβ, χρησιμοποίησε με τελετουργικό τρόπο λίγο χρυσάφι για την τελική σύνδεση. Τα μάτια μιας ντουζίνας από βιντεοκάμερες τον παρατηρούσαν κι ο υποαιθέρας μοίραζε σε κάθε γωνιά του σύμπαντος, μια ντουζίνα εικόνες της πράξης του.
Τέντωσε την κορμοστασιά του, έγνεψε στον Ντγουάρ Ρέυν, κι ύστερα τακτοποιήθηκε βολικά δίπλα στο διακόπτη που θα έκανε την ιδανική επαφή, τη στιγμή ακριβώς που θα τον κατέβαζε. Το διακόπτη αυτόν που θα συνέδεε ταυτόχρονα όλους αυτούς τους κτηνώδεις κομπιούτερς, όλων των κατοικημένων πλανητών του σύμπαντος - εννενηνταέξι δισεκατομμύρια - σε ένα υπερκύκλωμα που με τη σειρά του θα τυπωνόταν σε ένα υπερυπολογιστή - αποθέωση μιας κυβερνητικής μηχανής που με την σειρά της θα συνδύαζε τις γνώσεις που υπήρχαν σε όλους τους γαλαξίες.
Ο Ντγουάρ Ρέυν προλόγισε για λίγο το κοσμοϊστορικό γεγονός απευθυνόμενος στα τρισεκατομμύρια των θεατών ή ακροατών. Ύστερα από σιγή ενός λεπτού, είπε: «Τώρα, Ντγουάρ Εβ».
Ο Ντγουάρ Εβ κατέβασε το διακόπτη. Ένας κατανυκτικός βόμβος ακολούθησε την αχαλίνωτη ορμή της δύναμης που ξέρασαν εννενηνταέξι δισεκατομμύρια πλανήτες. Φώτα αναβόσβησαν στην εκτεινόμενη ολόκληρα μίλια κονσόλα ελέγχου.
Ο Ντγουάρ Εβ έκανε καναδυο βήματα προς τα πίσω, και πήρε μια βαθιά ανάσα. «Η τιμή της επιλογής της πρώτης ερώτησης ανήκει σε 'σένα, Ντγουάρ Ρέυν».
«Ευχαριστώ», απάντησε απλά ο Ντγουάρ Ρέυν.
«Θα είναι μια ερώτηση που καμιά απλή κυβερνητική μηχανή δε στάθηκε ικανή να απαντήσει».
Γύρισε για να αντιμετωπίσει τη μηχανή. «Υπάρχει Θεός;»
Η κατανυκτική φωνή απάντησε χωρίς δισταγμό, χωρίς το παραμικρό κλικ έστω και ενός μοναδικού μεταλλάκτη.
«Ναι, τώρα υπάρχει Θεός».
Ξαφνικός φόβος φούντωσε στο πρόσωπο του Ντγουάρ Εβ. Τινάχτηκε για να αρπάξει τον διακόπτη.
Ένα αστροπελέκι από τον καθάριο ουρανό τον έριξε κάτω κι έκαψε την ασφάλεια του τροφοδότη βραχυκυκλώνοντας το κύκλωμα λειτουργίας.

Ένα μικρό δείγμα για τους θησαυρούς που θα βρείτε στοAltfactor, που δυστυχώς έχει πάψει εδώ και καιρό να ενημερώνεται, μας δίνει όμως την δυνατότητα να διαβάσουμε 263 διηγήματα από την βιβλιοθήκη καθώς και δεκάδες άρθρα, δοκίμια παρουσιάσεις και συνεντεύξεις συγγραφέων.

Στις σελίδες θα μπορέσετε να βρείτε εκτός από ένα πλήρη κατάλογο όλων των έργων που μεταφράστηκαν και εκδόθηκαν στην Ελλάδα και σύντομες βιογραφίες συγγραφέων, ολοκληρωμένες παρουσιάσεις περιοδικών και ανθολογιών.
Δεν θα ήταν δυνατό να λείπουν και σελίδες αφιερωμένες στην επίδραση της Ε.Φ. στην τέχνη και τα comics που μπορείτε να ανακαλύψετε επισκεπτόμενοι την έκφραση.

Wednesday, January 06, 2010

Animator Vs. Animation



Just click on the picture above, click on play,
then leave the mouse alone, sit back and enjoy a piece of creative brilliance.