Sunday, June 13, 2010

Schwarzfahrer (1994)





Παρακολουθήστε αυτή την ταινία μικρού μήκους (12′) που γυρίστηκε το 1994 από τον Γερμανό σκηνοθέτη Pepe Danquart, με τον τίτλο «Schwarzfahrer» (Ο μαύρος επιβάτης).
Η ιστορία της ταινίας με λίγα λόγια είναι η εξής: Ένας μαύρος ανεβαίνει στο λεωφορείο και κάθεται δίπλα σε μια ηλικιωμένη κυρία. Καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής, η ηλικιωμένη που δυσανασχετεί, μουρμουρίζει για να την ακούει ο μαύρος συνεπιβάτης της (χωρίς καν να τον κοιτάζει) εκφράζοντας τον ρατσισμό που έχει μέσα της. Ο μαύρος δείχνει να αδιαφορεί για τα όσα ακούει, ενώ οι άλλοι συνεπιβάτες δείχνουν να αδιαφορούν, ή να δυσανασχετούν με τον ρατσιστικό μονόλογο της ηλικιωμένης κυρίας.
Σε κάποια από τις επόμενες στάσεις μπαίνει στο λεωφορείο ένας ελεγκτής και ζητά τα εισιτήρια των επιβατών. Ο μαύρος επιβάτης βγάζει το εισιτήριό του και το κρατά στα χέρια του. Το ίδιο και η ηλικιωμένη κυρία.

Δεν θα σας πω τι συμβαίνει στη συνέχεια αλλά είναι φοβερή η αντίδραση του μαύρου...

Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=146#ixzz0nKQjuuy4

4 comments:

Anonymous said...

Τι καλό αυτό το βιντεάκι!!!
Το είχα διαβάσει παλιότερα σε ανέκδοτο δεν το είχα δει οπτικοποιημένο, πολύ καλύτερα έτσι. Μια που έκανα κι εγώ μπλογκάκι να σου κλέβω πότε πότε κανένα βιντεάκι; Μου αρέσουν πάρα πολύ κι έλεγα να εμπλουτίσω τα δικά μου.
άντε φιλιά Kleanthi

Anonymous said...

Είναι άψογες οι φάτσες που παίζουν !
Φιλιά Χάρης

nanti said...

Κλεάνθη κλέψε ότι θέλεις.
Χάρη όντως παίζουν πολύ καλά. Χάρηκα πολύ με το τέλος.

Anonymous said...

No sé donde los encuentras, pero son todos buenísimos.